SMV'er: Erhvervsliv bør juble over regeringens udspil

"Modigt" og "meget spændende." Det er blandt erhvervslivets reaktioner på regeringens seneste reformudspil. Ambitionen om at afbureaukratisere den offentlige sektor høster bifald, men Dansk Erhverv har forbehold. "Regeringen lægger op til at blande sig i løndannelsen. Det udfordrer den danske model," lyder det.

Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMVdanmark, mener, at erhvervslivet bør glæde sig over regeringens seneste reformudspil. Arkivfoto. 
Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMVdanmark, mener, at erhvervslivet bør glæde sig over regeringens seneste reformudspil. Arkivfoto. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Regeringens Danmark kan mere III-udspil får generelt en positiv modtagelse af dansk erhvervsliv. 

Og det er særligt forslaget til ændringer i uddannelsessystemet - heriblandt oprettelsen nye etårige kandidatuddannelse - der høster kegler.

"Danmark har store udfordringer med for få faglærte og for mange akademikere. Det er modigt og ambitiøst, at regeringen nu går i kødet på den udfordring. På baggrund af den høje dimittendledighed og manglen på faglærte er det fornuftigt at tænke kandidatuddannelserne forfra. Vi har derfor brug for, at vores uddannelsessystem i højere grad ser på, hvad erhvervslivet har behov for, at de færdiguddannede skal kunne," udtaler Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMVdanmark.

SMV'ernes erhvervsorganisation mener, at erhvervslivet bør juble over uddannelsesudspillet. 

"Regeringens udspil kombinerer en gennemgribende reform af kandidatuddannelserne med et økonomisk løft af erhvervsuddannelserne. Samtidig vil reformforslaget øge arbejdsudbuddet med flere tusinde personer. Det er en god løsning på en vigtig udfordring," lyder det fra Mia Amalie Holstein.

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Derudover roser SMVdanmark også regeringens varslede opgør med bureaukrati i den offentlige sektor. 

Det kor tilslutter DI's topchef, Lars Sandahl Sørensen, sig.

Han kalder regeringens forslag om at omprioritere 2,5 milliarder kroner om året fra bureaukrati til fokus på kerneydelser for "meget spændende. 

0:000:00