Tæt løb på Frederiksberg - Glenthøj klarer skærene

GYSER: Frederiksberg fortsætter på Konservative hænder. Men valget blev historisk tæt mellem blå og rød blok.

Det var med stor spænding, at det endelige resultat for Frederiksberg tikkede ind klokken 00.33 natten til onsdag.

Med alle stemmer talt op står det klart, at de borgerlige partier kan fortsætte ved magten med den konservative borgmester Jørgen Glenthøj ved styrepinden.

Jørgen Glenthøj og Konservative var under historisk pres, efter den radikale spidskandidat Lone Loklindt tidligere på efteråret meldte ud, at hun ikke ville støtte ham. I stedet stod hun last og brast med den socialdemokratiske udfordrer Michael Vindfeldt og de øvrige partier i rød blok.

”Det borgerlige flertal forpligter. Men vi vil forsøge at lave brede flertal i kommunen,” siger Jørgen Glenthøj kort efter, resultatet kom frem.

Er I skuffede?

”Nej, vi gik frem,” siger Jørgen Glenthøj.

Resultatet endte med 49,9 procent til de borgerlige partier og 49,7 procent til de røde partier. Det blev vekslet til henholdsvis 13 og 12 mandater. Og altså et mulehårs sejr til Konservative og de øvrige borgerlige partier.

Konservative gik en smule frem og vandt et mandat, til gengæld gik Venstre tilbage og tabte et mandat. Også Liberal Alliance gik tilbage.

Frederiksberg Kommune har været konservativt ledet siden 1909. Jørgen Glenthøj har været borgmester siden 2009.

Forrige artikel Lang vej til borgmesterkæde for DF i Assens Lang vej til borgmesterkæde for DF i Assens Næste artikel Tæt på DF’s nederlag: Da René Christensens borgmesterdrømme bristede Tæt på DF’s nederlag: Da René Christensens borgmesterdrømme bristede
Live: Heunicke vil have alle Hovedstadens unge testet inden juleaften

Live: Heunicke vil have alle Hovedstadens unge testet inden juleaften

STORBYSMITTE: Nu intensiveres tiltagene for at bekæmpe coronasmitten i Hovedstadsområdet. Magnus Heunicke (S) vil præsentere de nye restriktioner sammen med en række myndigheder og lokale politikere, herunder Københavns nye Overborgmester, Lars Weiss (S). Se med klokken 16.00.