Venstre-profil vil i Københavns Borgerrepræsentation

KV17: Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, stiller op til Borgerrepræsentationen i København, når der er kommunalvalg til november.

Venstre udlændingeordfører Marcus Knuth (V) vil nu prøve kræfter med lokalpolitik.

Når københavnerne til november går til kommunalvalg, vil de således kunne finde Marcus Knuths navn på stemmesedlen.

"Uagtet om du kommer fra Lolland eller fra Jylland, så er København hovedstaden for hele Danmark. Der skal vi være bedre til at bygge bro mellem København og resten af Danmark. Jeg synes, det er fornuftigt, at vi får folk ind i Borgerrepræsentationen, som er tilflyttere til København, men som også har stærke rødder i forskellige dele af Danmark," siger Marcus Knuth til Altinget.

Marcus Knuth blev valgt til Folketinget for første gang i juni 2015, hvor han var stillet op i Sjællands Storkreds. Siden har han været partiets udlændinge- og integrationsordfører, hvor han blandt andet har talt for og forsvaret regeringens udlændingestramninger.

Politisk dybde
En anden årsag til, at Marcus Knuth vil beskæftige sig med kommunalpolitik er for at kunne styrke sin rolle som politiker. Han mener, at politikere, der både er medlem af Folketinget og et byråd, har en anden politisk dybde, fordi de forstår effekten af beslutninger truffet i Folketinget, som realiseres på kommunalt niveau.

”Rent lavpraktisk stiller jeg op til en menig plads i det udvalg, som jeg nu vil få, hvis jeg bliver valgt ind. Dermed er det et deltidsarbejde, hvor man har en håndfuld aftenmøder om måneden. Så det harmonerer fint med, at jeg har mit dagarbejde i Folketinget, og jeg så bruger et par aftener om måneden på Borgerrepræsentationen,” siger Marcus Knuth, der af samme grund ikke går efter en ledelsesposition.

Venstres spidskandidat i København, Cecilia Lonning Skovgaard glæder sig på sin facebookprofil over den nye kandidat.

"Jeg glæder mig over, at også Christiansborg bakker op om vores projekt her i København – og ser frem til samarbejdet frem mod KV17," skriver hun.

Marcus Knuth bliver nummer 16 på Venstres liste. De 15 kandidater over udlændingeordføreren blev allerede valgt i november sidste år. Hos Venstre benytter man sig af sideordnet opstilling, hvilket betyder, at det er antallet af personlige stemmer, der afgør, hvem der ender med at få en plads.

 

Forrige artikel Jakob Nielsen ny chefredaktør for Altinget Jakob Nielsen ny chefredaktør for Altinget Næste artikel Hvert fjerde anbragte barn har forsøgt selvmord Hvert fjerde anbragte barn har forsøgt selvmord