Viceborgmester vrager DF og stiller op for Konservative

PARTISKIFTE: Der er splittelse i DF Frederikssund, hvor viceborgmester Kasper Andersen skifter parti og nu stiller op for Konservative. "DF har fravalgt mig," siger han.

Frederikssunds viceborgmester og kommunale DF-profil, Kasper Andersen, har overraskende valgt at vende Dansk Folkeparti ryggen for i stedet at stille op for Konservative ved kommunalvalget. 

Mandag aften blev hans kandidatur officielt bekræftet ved et konservativt opstillingsmøde, hvor Kasper Andersen blev opstillet som partiets nummer to efter spidskandidaten Ole Søbæk. 

"En stærk og værdig sundheds- og ældrepolitik ligger mit hjerte nært, og det flugter fint med Konservatives værdier. Økonomisk har jeg også altid været tæt på partiets linje, så jeg er sikker på, at det her bliver et fint samarbejde," siger Kasper Andersen til Altinget om sit partiskifte, der ifølge viceborgmesteren ikke skyldes uenigheder med partiets overordnede linje: 

"Nej, det har ikke noget at gøre med den landspolitiske linje," siger han.

Forvist til fjerdeplads af Dansk Folkeparti
I februar blev Kasper Andersen noget usædvanligt vraget som DF-spidskandidat på trods af at være partiets gruppeformand og viceborgmester i kommunen. 

Det var et vink med en vognstang om, at tilliden til viceborgmesterens linje var forsvundet. 

"Jeg blev forvist til en fjerdeplads ved opstillingsmødet, og det tyder jo på, at DF i Frederikssund ikke var enige i min linje. Det er besynderligt, at en viceborgmester ikke bliver spidskandidat, og det har helt klart medvirket til, at jeg nu skifter parti," siger han.

"Hverken Lars Thelander Brostrøm eller Inge Messerschmidt (DF's to øvrige byrådsmedlemmer i Frederikssund, red.) har direkte sagt, at de er uenige i min linje - men jeg kan ikke tolke min fjerdeplads på stemmesedlen som andet end en mistillidserklæring. Så det er DF, der har fravalgt mig i højere grad end omvendt," siger Kasper Andersen. 

Kasper Andersen overtog viceborgmesterposten, da hans ekskone og folketingsmedlem Pia Adelsteen (DF) flyttede fra Frederikssund Kommune i 2014. Frem mod kommunalvalget får han lov til at beholde sin post, oplyser han til Altinget.

Forrige artikel KL-formand ignorerer principiel afgørelse fra Ankestyrelsen KL-formand ignorerer principiel afgørelse fra Ankestyrelsen Næste artikel Politi øger beskyttelsen af Odenses borgmester Politi øger beskyttelsen af Odenses borgmester