Vordingborg-borgmester stopper før tid

KOMMUNAL: Vordingborgs V-borgmester, Knud Larsen, stopper i politik for at gå på pension. Borgmesterkæden overlader han til Venstres Michael Seiding Larsen.

Venstres Knud Larsen har efter 43 år i politik valgt at forlade borgmesterposten i Vordingborg Kommune for at gå på pension. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

I stedet får den noget yngre Michael Seiding Larsen lov at forsvare borgmesterposten til kommunalvalget i november.

71-årige Knud Larsen begyndte sin karriere i kommunalpolitik i den daværende Møn Kommune, hvor han af to omgange har været borgmester. 

Siden 2014 har venstremanden været borgmester i Vordingborg Kommune og har dermed siddet på de to borgmesterposter i sammenlagt 15 år.

”Det har været et fantastisk liv i folkestyrets tjeneste. Jeg har fået mulighed for at gøre en forskel som politiker, og synes at meget er lykkes. Jeg har med respekt for demokratiet altid lagt vægt på dialogen og arbejdet for brede politiske løsninger. Jeg håber, at jeg har levet op til den tillid, som mange trofaste vælgere igennem alle år har vist mig. Men nu er det desværre blevet tid til at stoppe,” siger Knud Larsen i en pressemeddelelse. 

DF og K bakker op om ny borgmester
Arvtageren bliver 40-årige Michael Seiding Larsen, der allerede fra 1. april sætter sig i borgmesterstolen. 

Han har siden kommunalvalget i 2013 siddet i byrådet for Venstre og melder sig klar til at tage arbejdshandskerne på efter Knud Larsens afgang. 

”Jeg skal afløse en meget erfaren og betydende kommunalpolitiker, og det stiller store krav. Jeg er dog klar til at stå tidligt op og tage over efter Knud. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at bygge oven på den rivende udvikling, som Knud har været med til at skabe i Vordingborg kommune,” siger Michael Seiding Larsen, der af den afgående borgmester bliver kaldt ”en lovende Venstremand.”

Til Altinget oplyser Michael Seiding Larsen, at Knud Larsens afgang ikke rokker ved Konservative og Dansk Folkepartis opbakning til Venstre i kommunen. 

”Formelt set skal der stemmes om det i slutningen af marts, men de to partier har tilkendegivet, at det er op til Venstre selv at pege på Knuds afløser,” siger han.

Forrige artikel DF og S: Flere skal kunne sove ind i døden DF og S: Flere skal kunne sove ind i døden Næste artikel Venstre: Oppositionen mangler klimamål Venstre: Oppositionen mangler klimamål