Debat

Genlæs debatten om CSR

DEBAT: I den sidste måned har Udviklingsdebatten sat fokus på, hvilken rolle CSR har i dansk udviklingspolitik. Genlæs alle indlæggene her.

David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Hvilken rolle har CSR i dansk udviklingspolitik?
PRÆSENTATION: Altinget sætter i den kommende måned fokus på, hvilken rolle CSR skal spille i dansk udviklingspolitik og for danske virksomheders engagement i udviklingslande. Læs mere her, og mød panelet.

Bragt 4. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

Mogens Jensen: Inddrag den private sektor i udviklingsbistanden
DEBAT: Der er behov for nytænke den måde, ikke-statslige aktører inden for blandt andet erhvervslivet og fagbevægelsen indgår i arbejdet med at fremme bæredygtig og inklusiv vækst i ulandene, mener fhv. handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

Bragt 4. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

DI: Verdensmålene gavner CSR
DEBAT: De nye Verdensmål er et vigtigt værktøj til at engagere virksomhederne som generator for en positiv samfundsudvikling. Det skriver Marie Gad, chefkonsulent hos Dansk Industri.

Bragt 4. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

CARE: Danmark skal gå forrest med CSR
DEBAT: Dansk udviklingspolitik har en vigtig opgave med at understøtte CSR i udvalgte sektorer, hvor Danmark har viden og erfaring, mener Nanna Callisen Bang, programkoordinator i CARE Danmark.

Bragt 4. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

Ulandssekretariatet: CSR kan ikke stå alene
DEBAT: Uden social dialog og kollektive aftaler, der sikrer anstændige løn- og arbejdsvilkår, er CSR blot almisser. Det skriver Mads Bugge Madsen, sekretariatsleder for Ulandssekretariatet.

Bragt 10. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

Dansk Byggeri: Tænk i andre baner med udviklingsbistanden
DEBAT: Med de knappe økonomiske ressourcer må der tænkes i andre baner end den traditionelle udviklingsbistand. Kig i stedet på Danida Business Finance (DBF), skriver Henriette Thuen, international chef i Dansk Byggeri.

Bragt 10. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

DI kritiserer organisationer: Køb mere bæredygtigt
DEBAT: Udviklingsorganisationer er alt for dårlige til at udnytte virksomhedernes viden og teknologi til at spare penge, CO2 og affald, når de køber ind. Det skriver chefkonsulent Marie Gad fra DI.

Bragt 18. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

92-gruppen: Mere klarhed over virksomheders ansvar søges
DEBAT: Regeringen skal skabe mere klarhed om virksomhedernes rolle i den danske udviklingspolitik. Det skriver Christine Jacobsen Mulvad, politik- og kommunikationsrådgiver for 92-gruppen.

Bragt 18. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

CARE: Bistanden skal være katalysator for innovative partnerskaber
DEBAT: De nye, globale SDG mål understreger behovet for tværsektorielle partnerskaber. Men de tværsektorielle partnerskaber er udfordrende. Her kan udviklingsbistanden spille en vigtig katalytisk rolle. Det mener Nanna Callisen Bang, programkoordinator i CARE Danmark.

Bragt 18. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

Ingen bæredygtighed uden åbne leverandørkæder
DEBAT: På trods af flere katastrofer er den danske modebranche stadigvæk meget bekymrende for at offentliggøre deres leverandørkæder. Det er bekymrende, mener Klaus Melvin Jensen, sekretariatsleder i Clean Clothes Campaign Danmark.

Bragt 18. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

Dansk Byggeri: Korruption truer bæredygtig samfundsudvikling
DEBAT: Danmark og vores partnerlande bør styrke samarbejdet i bekæmpelsen af korruption. Det mener Henriette Thuen, international chef i Dansk Byggeri.

Bragt 24. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

Dansk Mode & Textil: Åbne leverandørkæder skaber ikke bæredygtighed
DEBAT: Åbne leverandørkæder skaber ikke bæredygtighed, som Klaus Melvin Jensen fra Clean Clothes Campaign Danmark ellers mener. Det skriver Dansk Mode & Textils CSR-chef, Pia Odgaard.

Bragt 24. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

Ulandssekretariatet: Vækst kan ikke nødvendigvis skabe jobs
DEBAT: Forestillingen om, at vækst og investeringer i sig selv kan udrydde fattigdom og skabe anstændige jobs, er en forkert analyse. Det skriver Mads Bugge Madsen, sekretariatsleder for Ulandssekretariatet.

Bragt 24. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

Modeindustrien fastholder lande i fattigdom
DEBAT: I modsætning til de udenlandske modevirksomheder er den danske modeindustri ikke ligefrem trendsættende, hvad angår tekstilarbejdernes arbejdsforhold. Det mener Klaus Melvin Jensen, sekretariatsleder i Clean Clothes Campaign Danmark.

Bragt 24. maj 2016 – læs indlægget her

----------------

Dokumentation

Fra 4. maj og en måned frem satte Udviklingsdebatten fokus på, hvilken rolle CSR skal spille i dansk udviklingspolitik og for danske virksomheders engagement i udviklingslande.

Følg debatten her.

Udviklingsdebatten på Altinget: udvikling har til formål at fokusere og styrke den udviklingspolitiske debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget: udvikling eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for udviklingsområdet.

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected]


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christine Jacobsen Mulvad

Politik- og kommunikationsrådgiver, 92-Gruppen
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2010)

Marie Gad

Underdirektør, DI, medlem af Udviklingspolitisk Råd, 2030-Panelet og Vice-Chair for Business at the OECD’s Development Committee, bestyrelsesmedlem, Global Compact Network Denmark og Etisk Handel Danmark
cand.merc. i international business (CBS 2008)

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00