EU vil udfritte regeringen om modtagecentre udenfor Europa

Der er indledt en dialog mellem EU-Kommissionen og Danmark omkring en omstridt modtagecenter-lov. Det er ”typisk det indledende skridt i en traktatbrudsprocedure”, lyder det fra ekspert.

Efter heftig kritik af en ny dansk lov, der gør det juridisk muligt at sende asylansøgere til modtagecentre uden for landet, har EU-Kommissionen påbegyndt en dialog med de danske myndigheder.
Efter heftig kritik af en ny dansk lov, der gør det juridisk muligt at sende asylansøgere til modtagecentre uden for landet, har EU-Kommissionen påbegyndt en dialog med de danske myndigheder.Foto: Leonhard Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix
Marie Møller MunksgaardMaja Hagedorn

EU har taget et nyt skridt i sagen om modtagecentre udenfor Europa, der er et af S-regeringens store udlændingepolitiske prestigeprojekter.

Regeringen er nemlig blevet kontaktet af EU-Kommissionen, som ”har påbegyndt en dialog om loven med de danske myndigheder”.

”Vi vil ikke tøve med at tage yderligere skridt, hvis det er relevant,” oplyser EU-Kommissionen til Altinget.

Udlændinge- og Integrationsministeriet bekræfter meldingen.

”Vi er informerede om, at EU-Kommissionen vil se nærmere på det danske lovforslag, og ser frem til dialogen med Kommissionen,” lyder det i en mail til Altinget.

Ministeriet er dog endnu ikke blevet bedt om at bidrage til undersøgelsen.

{{toplink}}
Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Kommissionens henvendelse kan være første skridt mod en traktatbrudsprocedure. 

Det forklarer Anne Ingemann Johansen, der er postdoc ved Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet og forsker i EU-grænsekontrol.

0:000:00