Filminstruktør vil i byrådet for LA

KV17: Endnu en kendt dansker melder sit kandidatur til kommunalvalget i november. Skuespiller, filminstruktør og producent Tomas Villum Jensen stiller op for Liberal Alliance i Fredensborg Kommune.

Instruktør Tomas Villum Jensen går ind i politik for LA.
Instruktør Tomas Villum Jensen går ind i politik for LA.Foto: /ritzau/Jens Sommer
Kiki Qvistgaard

Liberal Alliance i Fredensborg Kommune kan tilføje et kendt ansigt til opstillingslisten til det kommende kommunalvalg.

Filminstruktøren og skuespilleren Tomas Villum Jensen har efter et opstillingsmøde 28. september fået plads nummer syv på partiets liste.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis

"Jeg har valgt at stille op til byrådsvalget, fordi Fredensborg Kommune trænger til luftforandring," forklarer Tomas Villum Jensen til avisen om sin motivation for at gå ind i lokalpolitik.

Tomas Villum Jensen bor i Humlebæk, hvor han i årevis har kæmpet for at få sænket hastighedsbegrænsningen på sin vej. Han er desuden utilfreds med, at man vil bygge et stort nyt indkøbscenter i Kokkedal.

Tomas Villum Jensen er privat gift med sangerinden Maria Montell, med hvem han har to børn. Han er mest kendt for sit virke som filminstruktør og har instrueret film som 'Solkongen' og 'Sprængfarlig Bombe'.

Han har desuden medvirket som skuespiller i blandt andet 'Det Forsømte Forår' fra 1993 og 'De grønne slagtere' fra 2003. 

...

Rettelser:

Altinget har fjernet et citat fra artiklen, hvor Tomas Villum Jensen fremsatte påstande om størrelsen på Fredensborg Kommunes gæld, som Altinget ikke havde verificeret. 

Det fremgik tidligere, at Tomas Villum Jensen havde instrueret filmene 'I Kina spiser de hunde', 'Blinkende Lygter' og 'Adams Æbler'. Det er imidlertid ikke korrekt. Altinget beklager.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tomas Villum Jensen

Skuespiller, filminstruktør og producent, fhv. byrådskandidat (LA), Fredensborg

0:000:00