Her er de mest læste kommentarer på Altinget i 2019

ÅRET DER GIK: Mette Frederiksens ministerliste, Dansk Folkeparti i problemer, Greta Thunberg og Rasmus Paludan var nogle af de emner og personer, der fik mest opmærksomhed i Altingets debatspalter i 2019. Se topti her.

De mest læste kommentarer på Altinget plejer at være et godt pejlemærke for, hvad der har været øverst på den politiske dagsorden i Danmark i løbet af året.

Det gælder også i år, hvor indlæg om den nye S-regering, Dansk Folkepartis store nedtur, Greta Thunbergs tale i FN og Rasmus Paludan indtager toppen af listen.

Altinget har et bredt udvalg af faste kommentarskribenter, som hver uge bidrager til den offentlige debat med deres holdninger og velskrevne kommentarer til Altingets gratis forside. Årets mest læste står debattør Niels Jespersen for. I januar kom han med sit bud på Mette Frederiksens ministerliste, hvis hun - som det allerede lå i kortene dengang - gik hen og vandt valget.

Læs eller genlæs hans kommentar for at finde ud af, hvor mange han ramte rigtigt.

Niels Jespersen1. Niels Jespersen: Bud på Mette Frederiksens ministerliste
Bragt 31. januar

"Frederiksen er mindre bundet end tidligere formænd. Hun sidder sikkert i sadlen og skal derfor tage mindre hensyn til alverdens balancer mellem kaffeklubber, køn og geografi," skrev Niels Jespersen.

Niels Jespersen er skarpt forfulgt af Jarl Cordua, der med sin kommentar om Dansk Folkepartis nedtur indtager andenpladsen over mest læste kommentarer. Til gengæld kan Cordua bryste sig af at have hele to kommentarer i topti.

Jarl Cordua2. Jarl Cordua: Dansk Folkeparti står ved kanten til afgrunden
Bragt 11. december

"DF er stadig groggy oven på valgnederlaget i sommer, hvor partiet gik fra at være blå bloks største og mest magtfulde til en position som parlamentarisk irrelevant. Og nu blusser Meld/Feld-sagen op med skærpende anklager," skrev Jarl Cordua.

På en tredjeplads - og med kun få hundrede læsere færre end Cordua - kommer David Trads' kommentar om den svenske klimaaktivist Greta Thunberg.

David Trads3. David Trads: Jo, der er et stort problem med Greta
Bragt 26. september

"Med risiko for at komme ud i endnu en shitstorm må jeg hellere gentage mit budskab, så det står bøjet i neon: Den tale, som Greta Thunberg forleden holdt ved FN’s Generalforsamling i New York, var for langt ude – for hun siger simpelthen for meget, som ikke er korrekt," skrev David Trads. Og han fik ret. Der kom rigtig mange vrede kommentarer efterfølgende.

Adam Holm4. Adam Holm: Der er ingen synderlig forskel på Rasmus Paludan og Martin Henriksen
Bragt 1. maj

"Rasmus Paludan er blot en logisk fortsættelse af en lang linje af islamofobiske og antimuslimske ytringer, som længe har lydt fra Christiansborg," skrev Adam Holm.

Jens Christian Grøndahl5. Jens Chr. Grøndahl: Hyænernes dans om den aldrende gazelle
Bragt 24. marts

"Heksejagten på Ghita Nørby viser endnu en gang, at det som kulturjournalist er karrierefremmende at nedrakke en kendt og etableret kunstner. De presseetiske regler sættes ud af spil på kulturredaktionerne," skrev Jens Christian Grøndahl.

Michael Kristiansen6. Michael Kristiansen: Vi rykker tættere på en SV-regering
Bragt 30. april

"En SV-regering er mit bedste bud på udfaldet af den kommende valgkamp ud over en ren socialdemokratisk mindretalsregering," skrev Michael Kristiansen.

Johanne Thorup Dalgaard7. Johanne Dalgaard: Sass og de andre skallesmækkende mimoser
Bragt 3. marts

"Henrik Sass Larsen og hans kollegers seneste angreb på pressens arbejde er endnu et eksempel på magtfulde politikeres tyndhudethed over for kritiske spørgsmål," skrev Johanne Dalgaard.

Harun Demirtas8. Harun Demirtas: Dine udtalelser er uforklarligt pinlige, Sophie Løhde
Bragt 5. januar

"Innovationsministerens udtalelser om offentligt ansattes sygefravær vidner om manglende forståelse for arbejdsbyrder og -vilkår," skrev Harun Demirtas.

Jarl Cordua9. Jarl Cordua: Nu går magtdelingen i Venstre i gang
Bragt 19. juni

"Det er på mange måder nye tider i dansk politik, og det er det også for alliancerne i Venstre," skrev Jarl Cordua.

Michael Kristiansen10. Michael Kristiansen: Hvad er egentlig problemet med Martin Rossen?

Bragt 12. september

"Kritikken af Martin Rossen er en giftig cocktail af politisk forargelse, misundelse og bevidste misforståelser. Det ligner en gentagelse af den opstandelse, der var, da Fogh i 2001 indførte en såkaldt hær af spindoktorer," skrev Michael Kristiansen.

For vores læsere håber vi på endnu bedre, skarpere, læsværdige og aktuelle kommentarer i 2020.

På gensyn næste år og godt nytår fra Altingets debatredaktion.

Forrige artikel Vestagers nye problemknuser: ”Der bliver nogle magtkampe – så vi skal hurtigt ud af starthullerne” Vestagers nye problemknuser: ”Der bliver nogle magtkampe – så vi skal hurtigt ud af starthullerne” Næste artikel 12 nedslag i året, der gik i EU 12 nedslag i året, der gik i EU
Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

AJOUR: Den nye udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen, vil forsøge at skabe modtagecentre uden for EU til asylbehandling. Men den opgave er nærmest umulig, mener aktørerne på udviklingsområdet. Hør mere om Mortensens vigtigste opgaver i dagens udsendelse.