Hvem stemmer på Dansk Folkeparti? Her er partiets typiske vælgere

VÆLGERPROFIL: Har Dansk Folkeparti flest mandlige eller kvindelige vælgere? Hvilken aldersgruppe er mest udbredt blandt partiets vælgere, og hvilken uddannelse har de oftest i bagagen? Bliv klogere på Dansk Folkepartis vælgere her.

Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Lørdag samles partimedlemmer fra Dansk Folkeparti til årsmøde. Det foregår på grund af coronavirussen i år digitalt, hvor deltagerne sidder fordelt på fem lokationer med hovedscene i Odense.

I anledning af årsmødet har Altinget set nærmere på partiets vælgerprofil, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget på baggrund af tal fra Kantar Gallup og Epinion.

Hvis du stemmer Dansk Folkeparti, er der større sandsynlighed for, at du er en mand, end du er en kvinde. Du er sandsynligvis over 70 år, pensionist og bor i ejerlejlighed. Du har formentlig enten en erhvervsfaglig uddannelsesbaggrund eller ikke taget anden uddannelse efter folkeskolen.

Dyk ned i Dansk Folkepartis vælgerprofil her.

Dokumentation

Om analysen

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Analysen er baseret på i alt 9.828 interviews foretaget af Kantar Gallup i perioden 1/7-20 til 30/9-20 og foretaget af Epinion i perioden 1/9-20 til 30/9-20. Analysen er justeret for døde og nye vælgere og er desuden vægtet op imod valgresultatet ved FV19, demografi og seneste snit af meningsmålingerne.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen "Professor Kasper Møller Hansen for Altinget.dk på baggrund af interviews gennemført af Kantar Gallup og Epinion".


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kasper Møller Hansen

Professor og valgforsker ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet
cand.oecon. (SDU 2000), ph.d, i statskundskab (SDU 2004)