Julekalender: Flydtkjær drømmer om at tapetsere sit hus med lyskæder

7. DECEMBER: Han gemmer stadig et håndskrevet brev fra Bertel Haarder (V). Han elsker lyskæder, og fik han lov, så blev hele huset pyntet som i Fars Fede Juleferie. Mød Dennis Flydtkjær (DF) i dagens låge.

Hvorfor gik du ind i politik?

Det var ikke en større karriereplan, men interessen kom så småt, da jeg havde samfundsfag på handelsskolen. Jeg undersøgte forskellige partier og meldte mig ind i Dansk Folkeparti. Det blev det parti, fordi det var EU-skeptisk, borgerligt og socialt.

Det tog hurtigt fart. Jeg blev aktiv i ungdomspolitik, var med i hovedbestyrelsen for Dansk Folkepartis ungdom, blev opstillet til byrådet og blev folketingskandidat.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Da jeg selv var helt ny i Dansk Folkeparti, blev Christian H. Hansen, tidligere lokalt DF-folketingsmedlem, som altid gik med butterfly og var meget optaget af dyrevelfærd, min inspirationskilde. Jeg har også altid godt kunnet lide Kristian Thulesen Dahl (DF), fordi han er god til økonomi, og det har jeg altid gået meget op i.

Og så har jeg altid set op til Bertel Haarder (V), og det skyldes nok især en personlig historie. Da jeg var aktiv i lokal ungdomspolitik, fik jeg et håndskrevet brev fra Bertel Haarder (V), som dengang var indenrigsminister, hvor han roste mit læserbrev i Herning Folkeblad og opfordrede mig til at fortsætte, fordi så skulle jeg nok blive valgt ind.

Jeg blev meget imponeret og benovet over, at han tog sig tid til at skrive til mig – en lokal ungdomspolitiker fra et andet parti – og ikke kun havde blik for magtspillet på Christiansborg. Jeg har faktisk stadig brevet.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?

Jeg tager tit hatten af for Enhedslisten. Selvom de er langt fra mig, så er de altid godt forberedte og sagligt inde i sagerne. Selvom de er en relativt lille folketingsgruppe, så formår de at fange nogle detaljer i lovforslagene, som det er mere forventeligt, at en stor folketingsgruppe fanger.

Er du stadig i politik om fem år?

Om fem år tror jeg bestemt, at jeg er i politik. Jeg er ikke mæt endnu. Så længe har jeg jo heller ikke været her, jeg blev først valgt ind i 2011. Og der er stadig langt op til Bertel Haarders over 30 år i Folketinget.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Vi har lavet mange gode aftaler på det sidste. Bilaftalen endte meget godt, hvor mellemklassebilerne, der er mere sikre, og mere miljøbevidste biler bliver billigere. Selvom aftalen ikke faldt ud 1:1 i forhold til vores første udspil, så fik vi lavet et godt politisk håndværk, hvor vi fik snakket med branchen.

Hvad er din bedste juletradition?

Jeg kan rigtigt godt lide lyskæder. Min kone er lidt træt af mig, fordi hvis jeg fik lov, så tapetserede jeg hele huset med lyskæder – ligesom i Fars Fede Juleferie. Jeg har købt lyskæder nok til at pynte hele tagrenden, men det har jeg ikke fået lov til endnu. Jeg har dog 45 meter lyskæder ude.

Men den suverænt bedste juletradition er, at vi en gang om året besøger min mor, altså børnenes farmor, for at lave juledekorationer. Det er en god start på julen.

Hvad gør du for at koble af?

Det gør jeg, når jeg er hjemme i weekenden og er sammen med familien. Jeg laver forbløffende lidt i weekenden, men når man arbejder ude i løbet af ugen, er det meget rart at have tid til familien.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Jeg får ikke læst nok, fordi jeg læser så meget på arbejde. Når jeg har fri, tænker jeg ikke lige, at jeg skal starte på en bog, selvom jeg egentlig godt kan lide det. Lige nu ligger American Sniper, som også er filmatiseret, på natbordet. Generelt kan jeg godt lide biografier, fordi man kommer tættere på mennesket.

Har du en yndlings-tv-serie?

Jeg elsker at se film og serier på Netflix. Jeg kan godt lide at lave surround derhjemme og sætte en god film på. Det er dejligt afslappende.

Har du et motto?

“Hvis man altid går i andres fodspor, så kommer man aldrig foran." Hvis man altid går i andres fodspor, så ender man jo det samme sted. Man skal selv finde ud af, hvor man vil hen, finde sig en målsætning, følge den og ikke skifte hver anden dag.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2017?

Det har faktisk været et udfordrende år, for at være ærlig. Jeg har været sygemeldt med stress og kom først tilbage i starten af året. Der har været mange prioriteringer i forhold til arrangementer og sager, og jeg bliver nødt til at passe på mig selv, og så kan man bare ikke være tilgængelig hele tiden.

Hvad glæder du dig mest til ved jul?

Det er børnenes jul, så jeg glæder mig bare til at glæde børnene og have tid med familien. Det er dejligt at have tid 25. december til bare at ligge på gulvet og lege med lego, samle puslespil eller lave racerbane med ungerne, især når man har travlt på arbejdet.

Hvad ser du mest frem til i 2018?

Jeg glæder jeg mig altid til foråret, så kan jeg komme i haven og luge lidt. Andre folk hader det, men jeg kan egentlig godt lide at gå rundt i haven. Jeg kobler hjernen fra ved for eksempel at slå græs, plante forårsløg eller klippe hæk.

Forrige artikel Ministerium går til kamp mod myter om gencenter Ministerium går til kamp mod myter om gencenter Næste artikel Støjberg vil forhindre forskerbøder med hastelovgivning Støjberg vil forhindre forskerbøder med hastelovgivning