Julekalender: Ross og Rachel giver Juel Jensen en pause i velstrøget hverdag

15. DECEMBER: Når Peter Juel Jensen (V) ikke er på Christianborg, producerer han egne kartofler og brombær på sin gård på Bornholm. Og så nyder han en pause fra en veltilrettelagt hverdag sammen med karaktererne fra tv-serien ”Venner”.

Hvorfor gik du ind i politik?
Vi har altid talt meget politik i min familie. Mine forældre har begge været aktive i politik. Min far i byrådet og min mor i byrådet og i amtsrådet. Når vi som børn brokkede os, fik vi at vide, at vi måtte arbejde for at ændre det i stedet for at brokke os.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Der er mange. For eksempel Willy Brandt, Margaret Thatcher, John F. Kennedy, Ronald Reagan. Men alle mennesker, der gør en forskel, inspirerer og fascinerer mig. Jeg oplever mange her på Christiansborg, der gør en forskel. Alt lige fra den yngste folketingsbetjent, servicemedarbejderen til praktikanten.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?
Jeg vil ikke kalde dem modstandere, men samarbejdspartnere som jeg er mere eller mindre uenig med. For eksempel min gode kollega Christian Juhl (EL). Vi er begge store tilhængere af demokrati, menneskerettigheder og en fredelig udvikling og sameksistens. Men vi ser bare verden forskelligt. Han har et fundament i Enhedslisten, og jeg har et liberalt menneskesyn. Men jeg er ikke i tvivl om, at han har det samme mål som mig. Christian Juhl er et godt menneske. Han har en historie, indsigt og livserfaring, jeg sætter pris på.

Er du stadig i politik om fem år?
Det bestemmer vælgerne. Mit mandat på Bornholm er udfordret, men jeg vil gerne være her om fem år. At repræsentere Bornholm er en fantastisk opgave. Jeg skal nok gøre mit for at blive valgt.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?
Nu har vi ikke landet forsvarsforliget endnu, for det bliver den bedste aftale. Indtil videre er det erhvervsskolereformen.

Hvad er din bedste juletradition?
Vi følger den samme opskrift hvert år. Det er en stor familie med mange markante mennesker. Der bliver ikke lavet noget om, fordi begynder man først på det, så skal alle have en bid af kagen. Den bedste tradition er, at vi sætter os ned fra den mindste baby til den ældste bedstemor og klipper julepynt sammen.

Hvad gør du for at koble af?
Jeg trækker i arbejdstøjet og passer min bondegård. Jeg producerer egne kartofler, brombær og har endda en mand, der kommer og laver honning. Fysisk aktivitet giver mig stor glæde. Det giver en anden form for træthed, som jeg ikke umiddelbart får af mit politiske arbejde.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?
Jeg er i gang med at læse Knud Andersens bog "Som jeg så det". Han har været amtsborgmester på Bornholm i perioder, hvor tingene var rigtig svære. Jeg læser den bog, fordi jeg vil gerne blive bedre til at forstå Bornholms historie og udvikling.

Har du en yndlings tv-serie?
Det er "Venner". Den holder jeg meget af og har set mange gange. Det er rart at kunne grine lidt sammen med de skæve karakterer i serien. Så får jeg lidt grin og humor i en ellers perfekt, veltilrettelagt og velstrøget hverdag.

Har du et motto?
Jeg har ikke en decideret motto, men jeg har en leveregel. Vær mod andre, som du ønsker, de skal være mod dig.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2017?
Det er, at min bedre halvdel er blevet viceskoleinspektør. Hun er meget god til mennesker og er en dygtig leder. Det gør det nemmere at pakke kufferten og tage til København søndag aften, når jeg ved, at familien er i en god gænge.

Hvad glæder du dig mest til ved jul?
Det er at være sammen med familien. Julen er nok den tid på året, hvor min familie og jeg er mest samlet.             

Hvad ser du mest frem til i 2018?
Min mellemste søn Rasmus skal konfirmeres. Jeg ser frem til at være sammen med min dreng på en dag, som han har glædet sig til længe.

Forrige artikel Løkke tror ikke på EU’s flygtningefordeling Løkke tror ikke på EU’s flygtningefordeling Næste artikel Rekonstruktion: Da byggeriet på Amager Fælled blev stoppet Rekonstruktion: Da byggeriet på Amager Fælled blev stoppet