Ny måling: Konservative, SF og Venstre har størst potentiale for at vinde nye vælgere

Konservatives og Venstres chancer for at vinde nye vælgere er størst, hvis de stjæler dem fra hinanden, mens SF kan vokse ved at appellere til regeringspartiets vælgere. Det viser nye tal fra Epinion.

Venstre og Konservatives jagt efter vælgerne vil formentlig ende i blå rivalisering, fordi partierne har lettest ved at finde vælgere ved hinanden.
Venstre og Konservatives jagt efter vælgerne vil formentlig ende i blå rivalisering, fordi partierne har lettest ved at finde vælgere ved hinanden.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Med kun et år tilbage af valgperioden ser især tre partier ud til at stå med et uforløst potentiale.

Konservative, SF og Venstre er de tre partier, som har de største vælgerreserver.

Det viser en måling af vælgernes andetvalg foretaget af Epinion for Altinget og DR.

Ifølge målingen vil 13,97 procent af vælgerne at stemme på Konservative, hvis de ikke skulle stemme på deres foretrukne parti. 12,37 procent vil stemme på SF, mens 10,39 procent overvejer Venstre.

Artiklen fortsætter efter grafikken.

Selvom Venstre indtager tredjepladsen i målingen, er det partiets potentielle vælgere, som er mest interessante. Sådan siger Altingets politiske redaktør, Esben Schjørring.

Han peger på, at de 10 procentpoint nogenlunde svarer til det, som partiet mangler for at nå sit valgresultat i 2019. Dengang fik Venstre 23,4 procent af stemmerne, mens partiet i den seneste meningsmåling fra Epinion stod til at få 15,3 procent. 

Bag målingen

Undersøgelsen er foretaget af Epinion for Altinget og DR og er baseret på et vægtet gennemsnit af 5.449 interviews indsamlet telefonisk og via. onlinepaneler i perioderne 30. november 2021 - 7. december 2021, 9. februar 2022 - 16. februar 2022 og 8. marts 2022 - 15. marts 2022.

Den statistiske usikkerhed er +/- 1,3 procentpoint for tallene i artiklens første graf, som viser vælgernes andetvalg.

BEMÆRK: Følgende partier har meget få respondenter og deres tal er derfor behæftet med større usikkerhed: Veganerpartiet, Kristendemokraterne, Moderaterne, Frie Grønne og Alternativet

Tallene kan citeres med brug af "Epinion for Altinget og DR".

”Jeg er en af dem, der ikke tror på de meningsmålinger, der er lige nu om Venstre, afspejler virkeligheden,” siger Esben Schjørring og fortsætter:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00