Nye Borgerlige-kandidat stopper efter afsløring af voldelige ytringer

KV17: Nye Borgerliges kontroversielle kommunalvalgskandidat i Esbjerg Johnny Boalth Lambertsen trækker sig og forlader partiet, efter det er kommet frem, at han gentagne gange er kommet med voldelige ytringer på Facebook.

Foto: /ritzau/Anders Brohus
Mikkel Bødker Olesen

Onsdag trak Nye Borgerliges kommunalvalgskandidat i Esbjerg Kommune Johnny Boalth Lambertsen sig, efter det venstreorienterede medie Redox afslørede, at han gentagne gange i perioden 2013 til 2017 er kommet med talrige voldelige ytringer på Facebook.

Det skriver JydskeVestkysten

Tilbage i sommeren 2013 lavede han blandt andet et opslag på Facebook om daværende statsminister Helle Thorning Schmidt, hvori der stod:"Fyr det røde lort og klyng det op".

Ikke alle hans kontroversielle opslag er så gamle, og så sent som i maj 2017 skrev Johnny Boalth Lambertsen om to personer, der angiveligt skulle have slået en buschauffør: "Skyd dem ned og lad dem ligge".

Afsløringerne af de kontroversielle opslag på Facebook har nu fået Johnny Boalth Lambertsen til at trække sit kandidatur og melde sig ud af Nye Borgerlige.

"Det er sket i enighed, men det var Johnny selv, der traf beslutningen om at trække stikket. Og det er nok en beslutning, der er bedst for alle. Den slags kommentarer belaster partiet, og det er noget rigtig møg. I Nye Borgerlige ønsker vi jo ikke, at nogen skal skydes," siger spidskandidat for Nye Borgerlige i Esbjerg Maiken Huglstad Pedersen til JydskeVestkysten

Kommentar om etnisk udrensning kostede ikke kandidatur
Det er ikke første gang, at Johnny Boalth Lambertsens ytringer på Facebook tiltrækker sig mediernes opmærksomhed. I midten af oktober skrev Ekstra Bladet en artikel om, at Johnny Boalth Lambertsen tilbage i 2012 havde opfordret til etniske udrensninger i Facebook-gruppen "Stop Islamiseringen af Danmark". Helt konkret skrev han: "Vi skal have etniske udrensning fra hus til hus, det er fandme ved at være for meget."

Johnny Boalth Lambertsen sagde i artiklen, at partiet var bekendt med, at han havde fremsat disse ytringer, og tilbage i oktober støttede partiet også han forsatte kandidatur. 

Maiken Huglstad Pedersen kalder ifølge JydskeVestkysten forløbet med Johnny Boalth Lambertsen for en "smutter", og hun peger på, at Nye Borgerlige er et nyt parti, hvor den slags kan forekomme.

"Men i fremtiden vil vi da nok overveje mere grundigt, hvem vi stiller op," siger Maiken Huglstad Pedersen.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00