Genlæs debat om velfærdsteknologi i Latinamerika

DEBAT: Et debatpanel har i en måned sat fokus på velfærdsteknologi i Latinamerika. Læs eller genlæs alle indlæggene her.

Foto: Colourbox.dk
Kristian Andersen

Danmark fremhæves ofte som et af de lande, der er kommet længst på velfærdsteknologiområdet. Blandt andet på grund af vores CPR-register, som har åbnet op for projekter og synergier, som i andre lande ikke ville være mulige.

Men det betyder ikke, at vi ikke skal orientere os mod resten af verden. Altinget har derfor sat fokus på internationale erfaringer i arbejdet med velfærdsteknologi.

Et debatpanel har i en måned sat fokus på velfærdsteknologi i Mellem- og Sydamerika. Hvad kendetegner debatten om velfærdsteknologi i den del af verden, og hvor er der potentiale for dansk eksport? Hvor er der muligheder, og hvor er der barrierer? Mød debatpanelet her, og genlæs eller læs debatindlæggene nedenfor.

Danmark og Brasilien kan lære af hinanden

DEBAT: Brasilianerne lytter opmærksomt, når danske forskere og erhvervsrepræsentanter beretter om, hvordan man gennem it, patientinddragelse og tæt samspil med erhvervslivet skaber helt nye forløb med mere velfærd for samme eller færre penge. Samtidig er der erfaring og ekspertise at hente med hjem til Danmark fra det ofte meget dygtige brasilianske sundhedspersonale. Det skriver Eva Bisgaard Pedersen, leder af innovationscentret i São Paulo.

Bragt 16. september. Læs indlægget her.

Voksende interesse for velfærdsteknologi i Brasilien

DEBAT: Den brasilianske befolkning efterspørger bedre sundhedsydelser og mere velfærdsteknologi. Men skal det lykkes, bliver Brasilien nødt til at tage ved lære af andre landes erfaringer. Blandt andet Danmarks. Det skriver brasilianeren Fernando Cembranelli, der er grundlægger af it-platformen EmprendeerSaude. 

Bragt 16. september. Læs indlægget her.

Dansk velfærdsteknologi til Mexico

DEBAT: Mexico er et af de lande i Latinamerika, hvor stigende velstand og højere levestandard skaber et lovende marked for danske løsninger og erfaringer på sundheds- og velfærdsområdet. Det skriver Hans Erik Henriksen, direktør i Healthcare Denmark, der har deltaget i et eksportfremstød til Mexico.

Bragt 23. september. Læs indlægget her.

Danmark og Brasilien er slet ikke så forskellige

DEBAT: Danmark og Brasilien oplever for tiden nogle af de samme udfordringer på sundheds- og velfærdsområdet. Derfor kan dansk ekspertise inden for velfærdsteknologi blive en inspirationskilde for den brasilianske sundhedsektor, hvor et samlet fokus på både sundhed og velfærd endnu ikke er særlig udbredt. Det skriver Gustavo Ferraz de Luna, direktør i Luna Consulting og ekstern konsulent for Welfare Tech. 

Bragt 23. september. Læs indlægget her.

Sådan får du succes på det brasilianske marked

DEBAT: Brasilien er uden tvivl et stort marked og er ekstremt interessant for velfærdsteknologivirksomheder. På papiret. I praksis ser det ikke helt så lukrativt ud, med mindre man formår at følge en langsigtet strategi og eksekvere de nødvendige aftaler og lokale partnerskaber. Det skriver Thomas J. Olesen, Commercial Director i Qualcomm Europe. 

Bragt 30. september. Læs indlægget her.

Med sundhedsministeren i Brasilien

DEBAT: Den brasilianske sundhedssektor er innovationsforskrækket. De vil egentlig gerne, men ved ikke helt hvordan. Tværfaglig forskning og samarbejde med patienter, pårørende og industrien er stadig kun spirende tanker mere end strategier og konkrete handlinger. Men her kan Danmark måske vise vejen, skriver forsker Jane Clemensen, der i starten af september var med sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i Brasilien.  

Bragt 30. september. Læs indlægget her.

Falck: Vanskeligt for virksomheder at etablere sig i Latinamerika

DEBAT: Latinamerika indeholder utroligt mange muligheder inden for sundheds- og velfærdsområdet. Men uklar lovgivning og mangel på myndighedskontrol kan gøre det vanskeligt for danske virksomheder at slå igennem. Det skriver Allan Søgaard Larsen, koncernchef i Falck.

Bragt 7. oktober. Læs indlægget her

Velfærdsteknologi i de brasilianske favelaer

DEBAT: It og særligt mobile applikationer er blevet et kraftfuldt våben til social inklusion og velfærd i de brasilianske slumområder. Det skriver Eva Bisgaard Pedersen, generalkonsul og leder af Innovation Center Denmark i São Paulo.

Bragt 21. oktober. Læs indlæg her.

Den kringlede vej til succes i Brasilien

DEBAT: Skal dansk velfærdsteknologi finde vej til Brasilien, må danske virksomheder forstå den lokale kontekst først. At få succes i Brasilien tager tid og kræver hårdt arbejde, hvis man vil uden om de mange strukturelle forhindringer. Det skriver Gustavo Ferraz de Luna, direktør i Luna Consulting.

Bragt 28. oktober. Læs indlæg her.

Klyngesamarbejde kan styrke eksport til Sydamerika

DEBAT: Skal det sydamerikanske markedspotentiale udnyttes, er det afgørende, at Danmark etablerer kraftfulde eksportklynger, som kan tilbyde samlede løsninger. Det skriver Hans Erik Henriksen, direktør i Healthcare Denmark. 

Bragt 28. oktober. Læs indlægget her. 

Samarbejde med Brasilien skaber udvikling og vækst

DEBAT: Brasilien er et stort marked for velfærdsteknologi. Skal Danmark have adgang til det lukrative marked, kræver det en fælles indsats med forsknings- og innovationsprocesser. Det skriver forsker på Syddansk Universitet Jane Clemensen.

Bragt 4. november. Læs indlægget her.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00