Skoler hjælper unge med særlige behov i arbejde

STAFET: Skoler i Karup er gået sammen for at uddanne og skaffe beskæftigelse til unge med særlige behov. Disse unge skal have mulighed for at blive faglærte, skriver forstander af Det ny Havredal, Poul Erik Clausen.
Foto: Colourbox

Hovedparten af eleverne har fået fleksjob, enkelte har fået job på ordinære vilkår og succesraten har været høj

Poul Erik Clausen
Forstander, Det ny Havredal
Fakta

Altinget | Kommunal sætter med en såkaldt kommunalstafet fokus på alle de gode eksempler fra landets 98 kommuner, der effektiviserer eller forbedrer servicen i den kommunale sektor. 

Af Poul Erik Clausen
Forstander af Det ny Havredal

”Det ny Havredal” er fra 1. august 2013 en fusion af Havredal Praktiske Landbrugsskole og Havredal gl. Skole. Begge skoler har i henholdvis 20 og 16 år arbejdet med at hjælpe unge med særlige behov til en fremtid med job og egen bolig. Hovedparten af eleverne har fået fleksjob, enkelte har fået job på ordinære vilkår, og succesraten har været høj.

Skolen har lige nu 66 elever med boglige og indlæringsmæssige vanskeligheder, herunder kognitive og abstraktionsmæssige udfordringer samt for nogle psykiske problemer. Eleverne tilhører den procentdel, der vanskeligt kan gennemføre ordinær erhvervsuddannelse – unge, som gennem folkeskoletiden har fulgt specialundervisning - unge, som efter al sandsynlighed ikke ville kunne bestå dansk- og matematikkrav for optagelse på en erhvervsskole i fremtiden.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00